Mijn verhaal

In 1994 studeerde ik af aan de hogeschool in Antwerpen met een diploma orthopedagogie op zak.  Doorheen de jaren volgde ik nog heel wat andere opleidingen.

Mensen helpen is mijn passie en dit heeft altijd centraal gestaan in mijn leven, zowel op privé als op professioneel vlak.  Stage heb ik tijdens mijn opleiding gelopen in dagcentrum De Schakel te Balen. De eerste negen jaar van mijn professionele loopbaan werkte ik als (hoofd)opvoeder/ begeleider op St. Oda te Overpelt (nu VZW Stijn). Ondertussen ben ik bijna 20 jaar consulent. Mijn eerste ervaringen deed ik op als klantenconsulent voor opleidingen Social Profit bij VDAB in Antwerpen. Nu werk ik al ruim 14 jaar als loopbaanconsulent.  Het is mijn taak om cliënten te informeren, adviseren, motiveren en indien nodig door te verwijzen. Dit doe ik tijdens individuele gesprekken en groepssessies.  Ik zorg ervoor dat mijn cliënten sterker in hun schoenen staan op de arbeidsmarkt.

Muziek is een tweede passie van mij, zowel actief als passief. Ik beoefende 12 jaar lang Twirling (in competitieverband), volgde een 8-tal jaar stijldansles, 3 jaar Zumba en 2 jaar Showdance. Allemaal activiteiten waarbij muziek een belangrijke rol speelt. 10 jaar speelde ik saxofoon bij een Koninklijke Harmonie en 6 jaar doffe trom, eerst bij een drumband en later bij een percussiegroep (zelfde vereniging – ook competitie). Nu leer ik pianospelen.

Ik heb dus bijna altijd gesport. Hoewel ik dansen nooit zo bekeken heb, is het wel een manier van bewegen en kan het zeer intensief zijn. Daarnaast fietste ik wel eens en volgde ik een 2-tal jaren (step) aerobics (ook weer op muziek). 23 jaar geleden behaalde ik mijn duikbrevet. Iets helemaal anders maar wel heel leuk en mooi om te doen. Gedurende meer dan 10 jaar ging ik wekelijks een aantal keer lopen. Door gezondheidsproblemen ben ik echter van lopen overgeschakeld op wandelen. Dit, samen met nog een aantal andere veranderingen in mijn leven, heeft gezorgd voor meer rust in mijn hoofd, heel veel energie maar vooral terug een betere gezondheid.

Als welzijnsconsulent hoop ik andere mensen op weg te kunnen helpen naar een gezonder en vitaler leven.

Andere opleidingen

  • Mindfulness-coach
  • Wandelinitiator
  • Seniorensport 2.0 (bijscholing VTS)
  • Oplossingsgericht coachen individueel en groepen
  • Sleutels voor een succesvolle training – Accelerated learning solution focus
  • Verbindende communicatie
  • Wervend schrijven
  • Wervend presenteren
  • Introductie stress en burn-out
  • Vraagverheldering